Mezoterapi

Teknolojinin gelişmesi ile plastik cerrahi alanında yaşanan birçok gelişme olmasına rağmen, cerrahi operasyona maruz kalmak istemeyen ve yaşlılık etkilerine erken yaşta önlem almak isteyen insanların büyük bir çoğunluğu mezoterapi uygulamalarını tercih etmektedir. Tüm dünyada her geçen yıl daha da fazla insanın tercih ettiği mezoterapi, cildin orta tabakasından “mezo” ve tedavi manasına gelen “terapi” kelimelerinin birleşmesinden oluşan ve ameliyatsız estetik güzellik imkanı sağlayan bir tıbbi uygulama çeşididir. Ülkemizde son yıllarda her ne kadar mezoterapi popüler hale gelmiş olsa da, insanların bu uygulamaların kesinlikle bu konuda uzman olan bir hekim tarafından yapılması gerektiğini unutmaması gerekir.

Mezoterapi uygulamaları, kişinin ilerleyen yıllarda cildinin daha genç görünmesi için yaptırdığı bir nevi geleceğe yönelik yatırımdır. Cildin sağlıklı bir şekilde çalışabilmesini sağladığı için son derece yararlı olan mezoterapi uygulamaları, cildin alt tabakalarına vitamin ve mineral desteği sağlayarak oldukça etkili bir cilt bakımı imkanı sunar. Geniş bir kullanım alanı olan mezoterapi uygulamaları, estetik güzellik alanında daha çok bölgesel zayıflama, cilt bakımı, selülit tedavisi ve kırışıklıkların giderilmesi için kullanılır. Mezoterapi cerrahi bir müdahale olmadığı ve hastanın herhangi bir acı hissetmemesini sağladığı için dünya genelinde son derece geniş bir kitle tarafından tercih edilmektedir.

Mezoterapi uygulamalarında oldukça ince bir iğne yardımıyla derinin alt tabakalarına girilerek, bu bölgeye cilt yapısının daha sağlıklı hale gelmesini ve cildin daha sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayan ilaçlar enjekte edilmektedir. Mezoterapi uygulamaları üzerine yapılan bilimsel araştırmalar sonucu, bu uygulamaların insan sağlığı üzerinde bilinen hiçbir yan etkisi olmaması da insanların tercih nedenlerinden biri olmaktadır. Mezoterapi uygulamalarıyla istenilen sonucun elde edilmesi biranda gerçekleşmemektedir ve uzun süreli tekrarlanan seanslar halinde uygulanan bir tedavi yöntemidir.

Kişiden kişiye değişmekle beraber hekimlerin genellikle uyguladığı mezoterapi tedavileri, 10-15 gün aralarla tekrarlanan ve toplamda 14-15 seans sürmektedir. Bu şekilde uzun vadede cilt yüzeyinde oluşan etki de, çok daha uzun süreli bir koruma ve kazanç sağlamaktadır. Mezoterapi uygulamalarında tercihe göre enjekte edilen ilacın içerisinde sıkılaştırıcı maddelerin konulması da mümkün olduğundan, cildin sıkılaşması ve bölgesel sorunların giderilmesi için de kullanılmaktadır. Mezoterapi ayrıca saçlı deriye de uygulanabilen bir ameliyatsız estetik yöntemidir ve saç sorunlarının önlenmesinde, geciktirilmesinde ya da iyileştirilmesinde kullanılabilir. Son olarak mezoterapi uygulamanın mutlaka uzman bir hekim tarafından yapılması gerektiği ve istenmeyen sonuçların ortaya çıkmaması için bu tür uygulamaların yetkisiz kişilere yaptırılmaması gerektiği unutulmamalıdır.

Rahnansaika