Başarısızlıktan başarı doğal gerçeği

Herkes hayatında başarılı olmak ister. Sizde eminim çok kazanmak ve başarı sağlamak için planlar yapıyorsunuzdur. Ama bunları bazı çekincelerden dolayı ortaya koyamazsınız ve her zaman plan aşamasında kalır. Halbuki içiniz de var olan başarılı olamayacağım 1605-99-300509634435097903000196-300x175duyguları sizi yolunuzdan alı koymasına izin vermemelisiniz. Gerçekten de başarısız olacak mıyım? Sorusunun cevabını gözlerinizle ve yaşantınızla anlamak istemez misiniz? Hem neden başarısız olayım ki? Sorusu da burada önemli cevaplanması gereken bir husus oluyor. o zaman bunların cevabını vermek için vehleten düşünmek yerine, planları ortaya yani hayatınıza tatbik ederek öğrenmek gerekir. Bunun sonucunda bir başarısızlık, iki başarı veya tam tersi sonuçlar alabilirsiniz. Ama deneyim ve tecrübe kazarak, bir sonraki işinizin iyi olmasını sağlarsınız.

Başaramayan ama sonra başaranlarda öğütler…

Pandora’nın kurucu şöyle der: Senelerce içgüdünüzü takip etmeyip, riski kucaklamamanın yükü, iç güdünüzü takip edip, başaramamaktan daha kötü. İşte bu sizin içerisinde olduğunuz durumu anlatan en iyi şey. O zaman ne beliyorsunuz ki, planı yapın, ortaya ve sahneye çıkın. Başaracağınıza inanın yeter!

Wikipedianın kurucusu da gençlere güzel bir öğüt veriyor. Paralarınızı daha iyi kullanmanız yönünde. Gerçektende üniversite de paralarının hav vurup, harman savuran kişiler çok. Bunlar daha sonra bir yerlerden para bularak, KPSS kurslarına gitmekten başka bir seçenek hayatlarında meydana getiremiyorlar. Halbuki wiipedianın kurucusu bakın ne diyor: Gençlik zamanlarında paranızı iyi kullanın. İr gün hayata gerçekten bir proje koymak isterseniz, sermayeniz olsun. Ayrıca paranızı size getirisi olmayan yerlerde harcamayın. Getirisi olan eğitim ve kendinizi geliştireceğiniz alanlarda harcayın.

Ama bizim gençliğin tam tersi davrandığı sizce de malumdur. Hani kafe, bar, boş tatiller gibi.