Dikkat çekme hastalığı
Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asena Akdemir, ”dikkat çekme hastalığı”nın ilgi bekleyen ve fark edilmek istenen kadınlarda daha fazla görüldüğünü söyledi.
Prof. Dr. Akdemir, İl Sağlık Müdürlüğünce düzenlenen ”Psikiyatrik Aciller” konferansında, konversiyon bozukluklarının organik neden bulunmaksızın ortaya çıkan bayılma, felç olma ve duyu kaybı gibi nörolojik bir durum olduğunu belirtti.
”Dikkat çekme hastalığı” olarak da bilinen konversiyon rahatsızlıklarının gelişmiş ülkelerde ve eğitim düzeyi yüksek kişilerde daha az görüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Akdemir, bu hastalara kesinlikle ”Senin bir şeyin yok” denilmemesi gerektiğini kaydetti.
Konversiyon bozukluğu olan kişilerin genellikle kalabalık yerlerde ve kendisine ilgi gösterilmediği durumlarda fenalaştığını belirten Prof. Dr. Akdemir, şöyle konuştu:
”Bozukluk kadınlarda daha fazla görülüyor. Örneğin, futbol maçının olduğu gün, konversiyon bozukluğu teşhisi ile hastaneye birçok kadın kaldırılıyor. Bunun en büyük nedeni, erkeklerin maç izlediği sırada eşine ilgi göstermemesi, onu dikkate almaması. Rahatsızlık, ilgi bekleyen ve fark edilmek istenen kadınlarda daha fazla görülüyor.”
Prof. Dr. Akdemir, konversiyon bozukluğunun çok ciddi bir rahatsızlık olduğunu ve ciddi terapi gerektirdiğini söyledi.
aynen böyle bir durumu yaşadım! eski kız arkadaşlarımdan birinde bu durum vardı. ruh hastasıydı! dikkat çekme hastalığı vardı onda da! yıllar sonra bu teşhisimde doğru olduğumu görmek bana inanılmaz huzur verdi. namustan, kültürden, bilgiden, şereften uzak duranlara lanet olsun!
Ahmet Doğanay arkadaşımıza ithafen; Sanırım dinime söven benden dindar olsa durumu yaşıyoruz 🙂 Bu kadar ünlem kullanan birinin sözüm ona dikkat çekme hastalığı olduğunu iddia ettiği kız arkadaşıyla nasıl anlaşabildiğini merak ediyorum doğrusu 🙂
wayyyyyyyy güzel yorum ii yakalamışsın arkadaşım.