Site kurmak için hangi sistemi kullanmak gerekiyor?

İnternet giderek gelişen bir teknoloji. Artık herkesin kendi çapında kurduğu bir bloğu var. Giderek de şahsi siteler artıyor. Herkes fikir, düşünce, hobilerini paylaştığı kendi sitesini kurmaya başladı. Sosyal medyanın ortaya çıkmasıyla sitenin ziyaretçilerini arttırmanın services_wordpress_joomlakolay bir hale gelmesi, sitelerin sayısının artmasında önemli bir etken. Aynı zamanda site üzerinden para kazandıran sistemlerle bir kazanç kapısı olarak sitenin kullanılması, interneti popüler kılan bir hale getirdi.

Bu dünya içerisine girmek isteyen sizler de bazı sorulara cevap vererek kısa zamanda kendi sitenizi kurmaya başlayabilirsiniz. Şimdiden site projesini yapmak için kolları sıvadıysanız, öncelikle belirlemeniz gereken domain ismi. Bundan sonra da hangi CMS sistemini kullanarak sitenizi kurmanız gerektiği. Dünya’da en çok kullanılan CMS sistemi WordPress ve Joomla. İkisi arasında rekabet WordPress lehine artarak her geçen gün devam ediyor. WordPress sisteminin Joomla’dan önde olmasının sebebi, daha kolay kullanıma müsait ara yüzünün olması, Türkiye’de geliştiricilerinin bulunması, pek çok ayrıcalıklı eklentiye sahip olması. Ancak Joomla’da WordPress’e taş çıkaracak eklentilere sahip olan, Türkiye’de de geliştiricilerinin bulunduğu bir sistem. Mazisi WordPress’den daha köklü olan sistem, daha işlevsel sitelerin kurulmasında tercih edilmesi gereken CMS sistemi.

Eğer, üyelerin aktif bir şekilde sitenizde gezineceği, arkadaşlık, dostluk gibi siteler kurmak istiyorsanız, Joomla sistemini tercih etmeniz gerekiyor. Ama sadece blok tarzı yazı yazıp paylaşacağınız, fazla işlevsel olmayan bir site hayaliniz varsa, WordPress’i kullanabilirsiniz. Forum tarzı sitelerin, haber sitelerinin, e-ticaret sitelerinin Joomla ile kurulması önerilse de, Joomla kullanım bakımında temel php kot diline hakimiyeti gerektiren, kullanımı wordpress’e göre zor bir sistemi ifade ediyor. Şunu da söylemek gerekirse, Joomla ile kurulan işlevsel dediğimiz forum gibi sitelerin WordPress ile de kurulması muhtemel. Bu sizin tercihine kalmış bir durum. WordPress, Joomla’ya göre daha hafif bir kotlama yapısına sahip olduğundan SEO açısından daha uygun. Temaları da aynı şekilde hafif kotlama yapısına sahip, SEO açısından bir artıda buradan kazanıyor. Benim tavsiyem her şey için WordPress.