Keçiboynuzun inanılmaz faydaları

Prof. Dr. Adnan Saraçoğlu tarafından sürekli tüketilmesi gerektiğine dair tavsiye edilen keçiboynuzu, her derde deva Allah’ın verdiği azim nimetlerden birisi. Bu ürünün şeker hastaları tarafından dikkatli kullanılması gerektiğini hatırlattıkta sora dertlere deva olan keçiboynuzun faydalarını söyleyelim.keçiboynuzu

Harnupiun denilen madde keçiboynuzu içersinde bolca bulunmakta. Bu maddenin dengeli beslenme için önemli bir etkisi var. Düşük kolesterol oranı, yenildiği zaman uzun süre toklu hissi veren bir madde. Kansere ve erkekler için iktidarsızlığa iyi gelen keçiboynuzu, ishale karşı da yararlı. İshalin yanında kabızlık problemi yaşayanların da tüketmesi önerilir. Bu ürünü düzenli bir şekilde tüketen kişilerin sindirim sistemlerinde düzelmeler meydana gelecek. Kabızlık problemi ortadan kalkacak. Bu ürünün reçelini veya meyvesini tüketebilirsiniz.

Her türlü alerjik hastalığa da iyi gelen keçiboynuzunu şu şekilde kullanabilirsiniz. Orta boyutta olan keçiboynuzlarını -5-6 tane- soğuk su altında yıkanız gerekiyor. Yıkadıktan sonra küçük parçalara keçiboynuzlarını ayırın. Daha sonra bunları tencerede 7-8 dakika kaynatın. Soğutarak bir kavanozda muhafaza etmek şartıyla buzdolabında en fazla 3 gün muhafaza edebilirsiniz. 3 gün içerisinde tüketmelisiniz. Sabah kahvaltısından sonra bir bardak, akşam yemeğinden sonra da bir bardak olacak şekilde tüketebilirsiniz.

İktidarsızlığı giderici

Spermlerin kalitesini arttıran keçiboynuzu hareketli spermlerin sayısını arttırmakta. İktidarsızlığa karşı yukarıda yazdığımız kaynatma yöntemini uygulayarak, sabah ve akşamları tüketebilirsiniz. Bir hafta boyunca düzenli bir şekilde sabah ve akşam içiniz. Bundan sonra ise 3 ay süresince akşam yatmadan bir bardak içmeniz yeterli olacak. Bunları yaptıktan sonra ara ara yine içmeyi unutmayın.

Yüzyıllar önce insanlar harnup kullanırlardı. Ancak zamanla beyaz şekerin ortaya çıkmasından sonra harnup, rafa kaldırılmış oldu. Bu da sağlıklı beslenme için önemli olan harnupun unutulmasını sağladı. Ancak yeniden bu harnup denilen keçiboynuzunun yaygınlaşması sağlanmakta.