Karşı tarafı ikna etmek

İnsanlar arası ilişkilerde ikna etme konusu önemli bir yer tutar. İkna herhangi bir konuda bir kişinin diğer kişiyi kendi çizgisinin doğruluğuna inandırmasıdır diyebiliriz. İkna etmek aslına bakılırsa kolay bir konu değildir. Bir insanın diğer bir insanı herhangi bir konuda ikna edebilmesi için öncelikle ikna edecek olanın sözkonusu mevzuda haklı ve karakter olarak güvenilir biri olması gerekir. Bir kişiyi ikna etmek gerekiyorsa önce bazı şartların olgunlaşmış olması gerekiyor.


Güven

İkna etmeniz gereken kişinin, daha önce size güvenmiş ve olumlu sonuç almış olması, ikna olmasını önemli derecede etkiler. Bu yüzden önce tecrübelerini yoklar ve sizin karakteriniz hakkında tahlil yapmaya başlar. Bu konuda sadece kendinin değil; sizi tanıyan başka kişilerin de fikrini almayı ihmal etmez.

Söylediğinize önce kendiniz inanmalısınız

Eğer söylediğimiz şey gerçekten doğru ise, yani biz haklı isek, o şeye inancımız da fazladır. Böylece ikna edicilik gücümüzde artmış olur ve 1-0 önde başlarız. İnandığımız şeyi ispatlama gücümüz de fazlalaşır fakat söylediğimiz şey de haksız olduğumuzu düşünüyorsak işler değişir. Yalan söylemeye başlamak durumunda kalırız ve mutlak olarak karşı taraf bunu anlar. En ufak bir açık verdiğinizde tekrar en başa dönersiniz ama bu sefer 1-0 yenik başlarsınız. Bu nedenle ikna etmeye çalıştığımız konuda kendimizin haklı olduğuna emin olmalı ve bu doğrultuda ilerlemeliyiz.. Unutmamak gerekir ki; kendimizin inanmadığı bir şeye karşı tarafı da inandıramayız.икони