Girişimcilere önemli tavsiyeler

Her genç iyi bir girişimci olmak için hayal kurabilir ama pek az kişi kendi hayallerinin peşinde koşarak bu işi başarabilir. Tabi ki de bu yolda ilerlerken koşanların nefesini tüketen bazı durumlar, başarılı girişimci olmak veya olmamak durumunu belirleyen önemli bir husus. Nefesi kesilip, kenara çekilenler düşünce sistemlerinin girişimcilik ruhuna uygun olmamasının acısını çekiyorlar.

Şimdi ünlü girişimcilerin tavsiye ve düşüncelerine yer vererek, bir girişimci nasıl 81056_girisimcilik_haftasi_ile_ilgili_yazidüşünmelidir, bunu görelim.

  1. Her fikir, sahada tatbik edildiği sürece olgunlaşır ve gelişir. Hiç kimse oturduğu yerden fikir ve bilgi sahibi olacağı kanaatine varmasın. Özellikle ben kendi işimi yapmak, kendi girişimime sahip olmak istiyorum kişiler.
  2. Bugün yapamayacağını düşünen kişi, yarın da yapamayacağını düşünür ve ilelebet kendisini yapamamanın eksikliğine hapseder. O zaman bir girişimci yapamamakla uğraşmamalı, aklına bu tür düşünceleri getirdiğinde gülmeli ve kendisine nasıl düşünmesi gerektiğini her zaman telkin etmeli. Ancak çoğumuz daha düşünce aşamasında dahi yapabileceğimizi kendimize söyleyemiyoruz. O zaman sahada yapamayacağınızı görmeniz aksi bir durum olmaz.
  3. Her girişim sorunludur. Ne kadar iyi plan yapılırsa yapılsın. Ortada bilinmeyen bir unsur yani risk var. Bunun üzerine gidebilen kişiler her girişimlerinden kendilerini geliştirerek çıkmışlardır. Belki ilgilendikleri girişim başarılı olmamıştır ancak, neden başarılı olmadık sorusunun cevabını alarak, bir sonraki başarının planını yapmışlardır.
  4. Eğer girişimcinin yanındakilere inançsız ve duygusuz kimseler ise, o kişi cahiller arasında kalmış alim gibi, kendisini kurtaracak bir yol arar. Şayet alim ne kadar da cahillere tavsiye ve öğütlerde bulunsa, o kadar onun verdiği öğütleri ve tavsiyeleri uygulamayan, kötüleyen kişiler artar. Bu da onun bilgilerinde şüpheye, tereddüde yer açılmasını sağlar. Bu durumda sağlam bir ağaç bile yıkılabilir. Bu nedenle çevrenizdeki kişileri girişimci iyi tanımalı ve kendisini işine adayan sağlam karakterli insanları bulmalı. Küçük hedefleri çizenleri değil, düşünce sathında bile olsa büyük hedefleri hayal etmekten korkmayanları yanına almalı.