Çip teknolojisiyle gelen devrim

Teknolojinin ne kadar faydalı olduğunu savunanlar kadar, bir o kadar da, zararlı olduğu hakkında beyanatlar verenler vardır. Teknolojinin zararlarını ortaya çıkaran kesim, teknolojisiz bir hayatın olması, yani teknolojinin hayatımızdan çekilmesini düşünmüyorlar tabi ki de. Bunların yaptıkları eleştiriler, teknolojinin insanlığa zarar veren taraflarının bilincini oluşturmak ve belki de böylece, daha yeşil bir teknolojiyi, yani sağlıklı bir teknolojiyi mümkün kılmaktır. İşte bu çabaların giderek yerini bulduğunu söyleyebiliriz. çip teknolojisiÇip teknolojisi sayesinde, insanlar teknolojiden daha sağlıklı bir şekilde yararlanabileceklerdir.

Çip teknolojisi, şuanda sağlık sektöründe hızla gelişen bir yapıya sahiptir. Peki nedir bu çip teknolojisi? Şöyle anlatayım. Söz konusu çipler, insanların deri altlarına veya organlarına yerleştirilerek, insan hayatına zarar veren durumlardan kaçınılmasını sağlamak, vücudun hareketlerini tespit etmek, vücutta herhangi bir kötü gidişatın haberini önceden alarak, erken müdahaleyi mümkün kılmayı sağlayan teknolojidir. Bunun ilk denemesi İsviçre bilim adamları tarafından yapıldı. Deri altına yerleştirilen bir küçük çip sayesinde, kalp hastalarının ve şeker hastalarının durum değerlendirmeleri, saatlik bir rapor halinde takip edildi. Bu çipler ani gelebilecek olan kalp krizini 3 saat önceden haber vermeyi başararak, ani kalp krizinden sonra gerçekleşen ölümlerin azalmasına vesile olmayı başarabildiler. Biliyorsunuz ki, erken teşhis ve tanı, hayat kurtarır. Bu çiplerin insan vücudunda ki, günlük hareketleri izleyerek, herhangi bir olumsuz netice durumda erken uyarı sistemine sahip olması, travmaların, krizlerin yaşanmasının önüne geçecektir. Bu da, teknolojinin yeşil kısmıdır. Çünkü insan derisine monte edilen çipler, gayet sağlıklı olduğu saptandı. Uygulama geçer not aldı.

Bunun gibi deri altına yerleştirilen termometrede denendi. Buda insan vücut ısısındaki değişimleri gösteriyor. Ani ateş yükselmelerinden yaşanan bilinç kaybı, travma gibi riski durumların önünün önceden alınabilmesini sağlıyor. Kısaca çip teknolojisi, sağlık sektöründe ki devriminin kısa bir hikayesidir.