Başarılı girişimcilerden öğrenilmesi gerekenler

Başarılı bir girişimci olma yolunda yapmanız gerekenlerin ne olduğu başarılı girişimcilerin hayatına bakarak öğrenebilirsiniz. Herkesin test etmiş olduğu yoldan giderek, başarıya kendi imzanızı atanız çok kolay. Nelerin başarılı olmak için yapılacağını bilirken, kucuk-ve-orta-buyuklukteki-girisim-istatistikleri-4027697_1777_ooturduğunuz yerde hayıflanmak ve başarısızlığı çekmek doğru bir durum olarak nitelenmez. Peki başarmak için neler yapmamız gerekiyor?

  1. Erken kalkmayı hayatınızın bir prensibi haline getirmeniz gerekir. Saat 9 veya 8’de kalkınız demiyorum. Sabahın 5’inde ayakta olabiliyor ve çalışabiliyorsanız, mükemmel bir şekilde üretken olabilirsiniz. Akşam geç yatmayı bırakarak, sabahın erken saatlerinde dinç bir şekilde çalışma içerisinde olmak mükemmel bir üretkenlik sağlayacaktır. Bu anlamda ilk yapmanız gereken şeyin erken kalkmaya alışmak olduğunu unutmayın.
  2. Hayatınızda vermiş olduğunuz en ufak sözleri de yerine getirmeniz, kendinize güvenmeniz açısından önemli bir durum ifade eder. Kendi kendinize verdiğiniz sözlerden başkalarına vermiş olduğunuz ufak sözlere kadar hepsini yerine getirmeye çalışın. Bugün gitmek istediğiniz bir yer olduysa, kesinlikle gidin ve kendinize verdiğiniz sözü yerine getirmenin farkını hissedin. Vermiş olduğunuz ufak sözlerin tutulması, iradenizin de gelişmesini ve sağlamlaşmasını sağlar.
  3. Nasıl konuşulması gerektiğini öğrenmek de başarıyı getiren bir şeydir. Duygulara hitap edebiliyor ve karşınızdakini etkileyebiliyorsanız, doğru olanı yapmışsınız demektir. Ancak monoton ve boş konuşmalar meydana getiriyorsanız, yanlış bir yol üzeresiniz demektir. konuşmanızı geliştirmek için siyasilerin nutuklarını dinlemenizi, okumanızı öneririm. Şiirlerle aranızın iyi olması da, başarılı bir konuşma ortaya koymanızı sağlar.
  4. Başarısızlıklar karşısında yılmamak, utanmamak en büyük silahlarınızdan birisi durumunda olacak. Her başarısızlığın ardında yatandan ders almanız ve bir sonraki adımı daha sağlam ve kaliteli atmanız için başarısızlığınızdan yararlanın.
  5. Liderlik yapmayı bilin. Ama asla patron olmayın. İkisi arasında farkı öğrenmenizi tavsiye ederim.